Postzegels
03 644 37 37Over ons

Eind jaren zeventig van de vorige eeuw, besloot mijn vader met een postzegelhandel te beginnen, en hij nam een postzegelwinkel over in de Lange Nieuwstraat in Antwerpen.

De zaak floreerde en de winkel werd al snel te klein. We verhuisden naar een nieuwe, veel grotere winkel in de Sint-Jacobsmarkt, eveneens in Antwerpen.

De toenmalige Officiële Postzegelcatalogus, uitgegeven door de BBKPH (Belgische BeroepsKamer van PostzegelHandelaren), was niet veel zaaks, dus besloot mijn vader in 1982 om zelf een catalogus uit te geven. Het werd de Netto Catalogus. In 1994 verkochten we de Netto Catalogus aan de BBKPH. De twee catalogi werden samen gesmolten tot de OBP zoals we die vandaag kennen.

In 1993 sloten we de winkel in de Sint-Jacobsmarkt, en verhuisden we naar Merksem, waar de postzegelhandel verder ging vanop kantoor.

Mijn vader, Charles Abelshausen, is jarenlang bestuurslid geweest in diverse verenigingen, BLP (Belgische Liga van Postzegelhandelaren), NIPA (Nationale en Internationale Postzegelbeurzen Antwerpen), BBKPH (Belgische BeroepsKamer van PostzegelHandelaren). Hij heeft jarenlang de organisatie van de internationale postzegelbeurzen (NIPA) in het Antwerpse Bouwcentrum (vandaag Antwerp Expo) voor zijn rekening genomen, tot ik het van hem overnam.

Zelf heb ik jarenlang gewerkt als secretaris van zowel BLP als NIPA. Deze verenigingen werden later samengevoegd tot FNIP (Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren), waarvan mijn vader en ikzelf stichtend lid zijn. Ik werd tevens bestuurslid van de BBKPH en in 2007 werd ik voorzitter van diezelfde BBKPH, tot ik in 2011 ontslag nam uit het bestuur.

Inmiddels was ik actief in Pro-Post, een organisatie die zich inzet voor de bevordering van de filatelie, en in die hoedanigheid was ik nauw betrokken bij de organisatie van de succesvolle internationale beurs Antverpia 2010, waarbij de vier zalen van Antwerp Expo gevuld werden.

Van 2010 tot 2015 was ik bestuurslid van IFSDA (International Federation of Stamp Dealers Associations), de koepelorganisatie van internationale beroepskamers voor postzegelhandelaren.

In 2009 hebben we hard gewerkt om de Officiële Belgische Postzegelcatalogus om te vormen tot een tweetalige catalogus. Daarvoor hebben we alle gegevens uit de nederlandstalige en de franstalige catalogi in een nieuwe database ingevoerd. Dat was de 26ste en laatste catalogus waar ik aan gewerkt heb.

Begin 2016 is mijn vader overleden en bouw ik de zaak verder uit op internet, samen met mijn partner Fons die de technische kant van de websites beheert. Nu verkopen we via 2 webwinkels, Postzegels Abelshausen voor postzegels en Postzegelcatalogus.be voor catalogi, postzegelalbums en accessoires.

Marina Abelshausen

ere ondervoorzitter Pro-Post

Abelshausen - Hazenstraat 1 - 2340 Beerse - +32 3 644 37 37 - [email protected]


Content